Erdő, erdő, erdő…

A bébijátékok valójában fejlesztő eszközök

Bébijátékok, mint fejlesztő eszközök

Bébijátékok, mint fejlesztő eszközök

Sokszor csodálkozunk azon, hogy a gyerkőcök milyen fáradtak este és milyen gyorsan elmerülnek álomországba, hiszen csak játszottak egész nap. Igen ám, de számukra a játék, a szórakozás mellett egyben tanulás is, így egész nap igénybe van véve az agyuk, ezért nem csoda, ha az egész napos mókázás után teljesen kimerülnek.

Nincs ez másképp az egészen picik és a bébijátékok terén sem, hiszen az, hogy egy csecsemő nézegeti és nagy örömére, néha el is éri, kapja a bébijátékok valamelyikét, komoly erőfeszítésbe kerül. Napról-napra tanulja, hogy különböző formák, színek, anyagok, távolságok, súlyok vannak.

Persze nem nevezi nevén őket, még fejben sem, de valahol összeáll a kép számára is, hogyha a piros mackót akarja elérni, ami puhább, mint a többi, akkor messzebbre kell nyúljon, mert a fehér, jóval nehezebb nyuszi előtte van. Tehát elmondhatjuk, hogy a bébijátékok is egyfajta tanulási eszközök, amelyek a picik fejlődését szolgálják, ezért nagyon fontos a minőségük és egyáltalán a jelenlétük is, hiszen egy ingerszegény környezetben nehezebben tanulnak a babák is.