Erdő, erdő, erdő…

A fűrésztárcsa rengeteg változata

Fűrésztárcsa

Fűrésztárcsa

Azok a szakemberek, aki dolgoztak már körfűrésszel, pontosan tudják, hogy a szerszám nem vág minden egyes anyagot egyformán. Ez a fűrésztárcsa eszköz miatt fordul elő, amelyik nyilvánvalóan főszerepet élvez a matériák elvágását illetően.

Ez a kellék egyes anyagokat teljes mértékben szépen vág, aminek köszönhetően a vágási felület sima és szálkásodásmentes lesz. Azonban más anyagoknál a vágás teljesen kitöredezik , az anyag kissé megég és szálkás lesz, ami által a folyamat nem megy végbe rendesen.

Ennek az oka teljesen világos, ugyanis nem mindegy, hogy milyen fogazatú, típusú fűrésztárcsa kerül alkalmazásra a keményfa keresztvágásához és hosszvágásához, illetve melyik modellt használja a szakember a puhafa, bútorlap vagy épp rétegelt lemez vágásánál.

A megfelelő fűrésztárcsa kiválasztása rengeteget segíthet abban, hogy a munka végeredménye szép, letisztult legyen, és a sokszor nehézkes folyamat a lehető legegyszerűbbé váljon. A fűrésztárcsa vásárlását gyakran ezért is kell egy szakemberre bízni.