Erdő, erdő, erdő…

A tó fólia nélkülözhetetlen kerti tó építésekor

Tó fólia

A gondozott kert képéhez egyértelműen hozzátartozik a szép gyep, néhány virágágyás és pár gyümölcs- vagy díszfa is, de vannak olyanok is, akik el sem tudják képzelni a ház tájékát a kerti tó nélkül. Ugyanakkor, ha valaki a kerti tó kialakítását tervezi, akkor alaposan elő kell készítse a terepet.

Például geotextília és tó fólia hiányában az eredmény nem lesz igazi, sőt, ha olyan a talaj, akkor csak egy mocsár fog megmaradni a helyén. Tehát, miután kiásta a megfelelő méretű gödröt és elsimította az alját meg az oldalát is, akkor először geotextíliát kell lefektessen a gyökér és a kőszúrások kivédése ellen, majd erre tó fólia kell kerüljön.

Fontos, hogy ez utóbbi jó minőségű legyen, hogy ellen tudjon állni az UV sugárzásnak és a fagynak is, valamint ne tartalmazzon semmilyen káros anyagot, ami veszélyeztetné a tó növényzetét vagy az abba telepített halakat, békákat, teknősöket. Ha valóban nívós terméket keres, akkor a Firestone gumi tó fólia mellett bátran leteheti a voksát, hiszen a gyártó 21 év garanciát vállal rá.