Erdő, erdő, erdő…

Műtrágyaszóró többféle méretben

Műtrágyázás

A megnövekedett fogyasztói igényeket mindenképp ki kell elégíteni, ezért a termények megfelelő növekedése érdekében szükség van bizonyos eszközökre.

A műtrágyaszóró elengedhetetlenné vált a nagyobb gazdaságokban, mivel így gyorsan és egyszerűen kaphatják meg a növények a szükséges tápanyagokat, tehát sokkal hamarabb kerülhet betakarításra a termés. A gigafarm.hu által kínált műtrágyaszóró alkalmas hígtrágya szórására, amely MEGA 13-as cserekeretes alvázra épül.

De ha nagyobb kapacitásra van szükségünk, akkor választhatjuk a MEGA 20-as vázzal ellátott modellt is. Ebben az esetben már 10 m3-es műtrágyaszóróról beszélünk.

Érdemes a megfelelő méretet választani, mert csak akkor érhetünk el tökéletes eredményt. Egy túl nagy tartály esetén sok műtrágya mehet kárba, amire már nem biztos, hogy a későbbiekben szükségünk lesz. Ha pedig kicsi a műtrágyaszóró kapacitása, viszont nekünk nagyobbra lenne szükségünk, akkor sok időt vesztegethetünk az ismételt feltöltésére, és ez egyáltalán nem lesz kifizetődő.