Erdő, erdő, erdő…

A parafa padló számos előnye

Parafa padló

Az új otthonát a környezettudatosság jegyében szeretné berendezni? Akkor bizonyára a fapadló ötletéről már teljesen lemondott. Azonban tudnia kell, hogy úgy is lehet fából készült burkolat a földön, hogy azért egyetlen növényt sem kell kivágni. A parafa padló a paratölgy kérgéből készül, amit először a fa 25 éves korában hántolnak le és 9-10 évente ismétlik meg.

Tehát az eljárás teljesen környezetbarát, ráadásul a parafa padló egyéb kiemelkedő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyeket az egyéb alternatívák szintén nem tudnak felülmúlni. Például nem tartalmaz mesterséges alapanyagot, mivel az őrleményt a kéreg saját gyantatartalma ragasztja meg.

Továbbá, a rugalmasságának köszönhetően remek tartást ad a gerincnek és az ízületeknek, így a konyhába, gyerekszobába és olyan munkahelyekre is kiváló választás, ahol sokat kell állni. Ugyanakkor a parafa padló vízálló, víztaszító és antisztatikus hatású, így könnyű tisztítani, nem vonzza a port, nem gombásodik és a penész sem telepedik meg benne. Válassza ezt, ha igazán tartós és környezetbarát burkolatot szeretne!