Erdő, erdő, erdő…

Stratégiai társas: párhuzam a játék és az élet között

Stratégiai társas

Stratégiai társas

A stratégiák építése, kivitelezése, kudarc esetén az újragondolása egyáltalán nem könnyű feladat, így jó, ha már időben kezdünk készülni az ilyen nagyszabású feladatok megoldására. Már egészen kicsi korban nekifoghatunk a többszintű megoldások, gondolkodás elsajátításának, természetesen a játék szintjén.

Bár igaz, hogy a stratégiai társas eredetileg szórakozásra szánt eszköz, de általa olyan készségeket szerezhetnek és fejleszthetnek a kicsik, amelyeket felnőttkorban is tudnak hasznosítani. Hiszen a gonosz legyőzésének és a hercegnő megmentésének lépései nem is különböznek annyira a valós, felnőtt problémáktól.

Gonoszak mindenhol vannak, akiket így vagy úgy le kell győzni és ha nem is hercegnőt, de önmagunkat, szeretteinket sokszor meg kell menteni egy-egy húzós helyzetben. Ha pedig a gyerkőcök mindezt már kipróbálják a stratégiai társas által, akkor az élet nehézségei sem érik már teljesen felkészületlenül, így pedig nem elbújnak vagy elrohannak a problémák elől, hanem olyan megoldást keresnek, ami meg is valósítható.