Erdő, erdő, erdő…

A túrafelszerelés gondos előkészítése

Túrafelszerelés

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit érdemes elcipelni egy hegyi túrára és mit nem. Ezért gyakran felesleges dolgok nehezít a hátizsákot, míg hasznos felszerelések maradnak ki belőle. Egyértelmű, hogy a sátor a túrafelszerelés egyik legjelentősebb darabja, ha több napos kirándulásra indulunk. A hálózsákról és a derékaljról sem feledkezhetünk meg, ugyanakkor, ami szintén minden esetben részét képezi a túrafelszerelésnek, az esőköpeny.

Esőköpeny nélkül még akkor sem indulhatunk el a több napos túrára, ha a meteorológusok végig szép időd ígérnek. A hegyekben az időjárás igen kiszámíthatatlan. Pillanatok alatt kialakulhat egy nyári zápor és akkor jó, ha van valami nálunk, ami szárazon tarthat minket és a csomagokat. Szükségünk lesz zseblámpára, tűzgyújtóra és vágóeszközökre is.

A bicska szintén a túrafelszerelés fontos része, hiszen szükségünk van rá a nyárs faragáshoz és még számos más esetben. Rengeteg más tárgyra is szükségünk lehet a túra során, sőt, gyakran a helyi jellegzetességek határozzák meg, hogy mi alkossa a túrafelszerelést.