Erdő, erdő, erdő…

A 185 60 R15 méretű abroncs közkedvelt

Defektálló gumik

Az autók futásteljesítményét nagymértékben meghatározza a felszerelt gumiabroncsok mérete. Minden autógyár meghatározza, hogy az adott típusokhoz milyen gyári méretű gumi kell. A ma egyik legjobban ismert számozás a 185 60 R15. Ez nyári és téli gumi esetében is megegyező, a gyártók adatlapja szerint.

Nagyon fontos az abroncs futózása, ez pedig eltérő mintázatú a téli és nyári időjárási viszonyokhoz igazodva, hiszen ez segíti elő a megfelelő tapadást. A helyes keréknyomás pedig az optimális üzemanyag fogyasztásért felelős.

A 185 60 R15 méretű gumiabroncs az újabb típusú, középkategóriás autók mérete. Tehát elmondható, hogy tulajdonképpen ez a méret az egyik leggyakrabban használt. A 185 60 R15 számos gyártó kínálatában megtalálható és kedvező ár-érték aránya miatt, sokan választják alternatív méretként olyan felnikre, amelyekre ez a méret felszerelhető.

Mindig ellenőrizze a gumik kopását és a helyes keréknyomást, a biztonságos közlekedés fenntartásának érdekébe! Az autogumivasarlas.hu weboldalon számos gyártó típusai közül válogathat kedvező árakon.