Erdő, erdő, erdő…

Egészség

Mit kell tudni az intravitreális injekcióról?

intravitreális injekció

Intravitreális injekció

Sok esetben a látásromlás oka az érburjánzás, ami általában idős embereknél jelentkezik. Ennek létezik egy kiváló kezelési módja, az anti-VEGF terápia, aminek a célja az erek áteresztőképességének megállítása (vérzés/ödéma eltávolítása a szövetek közül), a további látásromlás megállítása, illetve a torzlátás megszüntetése. Erre bővebben is kitérnek a www.budaiszemeszet.hu weboldalon. Az utóbbi időben a szembe adott intravitreális anti-VEGF injekciós kezelések számos retinabetegség elsővonalbéli eljárásává váltak.

Ezek kiválthatják a különböző szemfenéki lézerkezeléseket is, de itt meg kell említeni, hogy a lézeres kezelések és a szembe adott különféle szteroid injekciók kiegészíthetik egy-egy adott betegség terápiás protokollját. Szemfenéki vénás elzáródások, időskori makula degeneráció nedves formája, diabéteszes retinopátia, miópis okozta látásromlás esetén alkalmazzák a szemész szakorvosok az intravitreális anti-VEGF terápiát. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Mi a különbség a manuálterápia és a gyógytorna között?

profi manuálterapeuta

Profi manuálterapeuta

Gerinc- és ízületi problémákkal nagyon sokan küzdenek, amit egy jó gyógytornász különböző módszerekkel képes megszüntetni. Az egyik metódus a manuálterápia, ami jó eredményeket hozhat, ezért érdemes tájékozódni felőle a gyogytornaszom.hu portálon. Így dolgozik egy profi manuálterapeuta. A szakember helyreállítja a támasztó és mozgató szervrendszer megbomlott harmóniáját, kézzel kivitelezett fogásokkal. A Gyógytornászom rendelőjében a kezelést alapos vizsgálat előzi meg, hiszen az ugyanolyan fontos eleme a kúrának, mint maga a kezelés.

A diagnosztizálást a rendelőben dolgozó szakképzett, sokéves tapasztalattal rendelkező gyógytornászok és manuálterapeuták végzik el. De ortopéd és reumatológus szakorvos is várja a pácienseket. Az egyórás, mindenre kiterjedő, részletes állapotfelmérő vizsgálat eredményeivel és a teljes kórelőzmény alapos elemzésével olyan mozgásszervi diagnózist állít fel a terapeuta, ami tartalmazza a panaszt kiváltó okot. Ezáltal pedig egyéni, személyre szabott terápiás tervet dolgoz ki, amivel segíthet a betegen. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A régi fogtömés problémája

fogtömés

Az amalgám típusú töméssel kapcsolatosan egyre több kérdés merül fel hazánkban is. Van, aki ajánlja a cseréjét és van, aki nem. A Hegedűs Dental szakemberei szerint, minél előbb érdemes az amalgám fogtömés cseréje mellett dönteni és ennek több oka is van. Higanytartalma miatt sok támadás éri, így megosztó vélemények születnek róla. Vannak olyan páciensek, akik ettől rettegnek és ezért cserélik ki a régi tömést újra. Az amalgám allergiás reakciót válthat ki bizonyos embereknél. Ebben az esetben azonnal meg kell szüntetni az okot.
Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Ha szuperélelmiszert keres, itt van a spirulina!

Spirulina

Spirulina

Az étkezéseinknél ma már azon az alapon hozunk döntést, hogy mi ízlik nekünk, hogy mit szeretnénk enni, milyen ízvilágot szeretnénk viszontlátni. Nem pedig annak alapján, hogy mi egészséges és mi nem. Ez pedig baj, méghozzá nagy. Szerencsére itt van a spirulina por, mely olyan szuperélelmiszer, mellyel minden létfontosságú tápanyag bevihető a szervezetünkbe. Tudni kell ugyanis, hogy a mai ételek, amellett, hogy igen sok káros adalékanyagot tartalmaznak, nem rendelkeznek azokkal a tápanyagokkal, melyekkel korábban még igen. Így aztán nem csoda, hogy rosszul jár az, aki nem eszik semmi mást azon felül, amit reggelire, ebédre és vacsorára bevisz a szervezetébe. Nem számítva az ilyen-olyan nassolni valót, édességet, Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Fekpadból csakis a minőségit kell megvenni

fekpad

Fekpad

Itt a nyár! A meleg időszak lecsalogatja az emberről a kényelmetlenül forróvá váló textilt és arra sarkallja, hogy vesse bele magát a hűsítő víz-közeli pihenésbe. A bikini-szezon azonban nem hat mindenkire jótékonyan, aminek az okát főleg a téli, tavaszi időszakban felszökött kilók környékén kell keresni. Szerencsére a fekpad rendszeres használata megoldhatja ezt a problémát. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Rendszeres orvosi ellátás az idős embereknek

Rendszeres orvosi ellatas

Rendszeres orvosi ellátás

Az idős embereknek sokszor gondot okoz az orvoshoz való eljutás. Viszont egy otthonba való beköltözést követően, ez már nem jelent problémát, hiszen itt van rendszeres orvosi ellátás.

A helyben működő praxis jelentősen megkönnyíti a lakók életét. Óriási segítséget nyújt az ortopédiai, a pszichiáteri és urológiai rendelés. Napi 24 órás felügyelet alatt állnak a lakók. Az orvos munkáját több nővér is segíti. A rendszeres orvosi ellátás mellett, többféle kezelés is igénybe vehető.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Fog implantátum a visszafordíthatatlan károsodás esetén

Egészséges mosoly

A fogak rendkívül fontos szerepet töltenek be az életünkben. Szinte észre sem vesszük, mennyire lényeges részük van a mindennapjainkban, csak akkor, ha elveszítjük és fog implantátum behelyezésére kerül sor.

A fogainknak, a táplálkozásunk mellett, a beszédhangok képzésében is szerepük van. Elveszítésük esetén beszédhibásakká válhatunk, ami nagyon zavaró lehet, önbizalmunk csökkenhet és a mosolyunk sem tükröz már magabiztosságot.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A méhpempő csodákra képes

A méhpempő csodákra képes

A méhpempő csodákra képes

A méhek által előállított pempő csodákra képes. Meg kell vele ismerkedni, hiszen energetizáló hatását egész nap érezni fogjuk. A kisgyermek egészséges fejlődését segíti, míg felnőtt korban képes lassítani az öregedési folyamatokat. A méhpempő erősítőként alkalmazható, ha betegek vagyunk. Méregteleníti a szervezetet, így javítja az anyagcsere folyamatokat. Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek a sérült sejteket támogatják. Antivirális hatása az influenza időszakban jelentkezik.
Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Spirulinával a mérgek és sugárzások ellen

Spirulinával a mérgek és sugárzások ellen

Spirulinával a mérgek és sugárzások ellen

Szervezetünk hasznos tápanyagokkal való feltöltésére a spirulina és chlorella algák teljes mértékben alkalmasak. Beszerzésükhöz válasszuk a spirulina.bolt.hu webáruházat és élvezzük a kedvezményeket, a gyors kiszállítást, a termékek páratlan egészségvédő hatásait! A spirulina nemcsak algaként, hanem cianobaktériumként is előfordul a természetben. Méregtelenítő, lúgosító és probiotikus hatásáról, valamint rendkívül magas tápértékéről is ismert. Az egyik legmagasabb növényi fehérje- és aminosav forrás.
Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A magán nőgyógyász Debrecen lakosainak tanácsot is ad

Magán nőgyógyász Debrecen

Sokan szinte örömünnepet ülnek, amikor a változó kor kezdetén végre megszűnik a menstruációjuk. Pedig az új életszakaszba való belépés kellemetlenségeket is okozhat.

Rengetegen számolnak be arról, hogy szenvednek a hőhullámok, az álmatlanságtól és a hangulatingadozások miatt. A magán nőgyógyász Debrecen hölgypácienseit figyelmezteti, hogy a vérzés elmaradása után megnövekedhet a daganatok kialakulásának a kockázata. Ennek következtében a változó korban sem szabad hanyagolni az orvos felkeresését.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....