Erdő, erdő, erdő…

A babaváró támogatás kérvényezése komoly döntés

babaváró támogatás

Babaváró támogatás

Július 1-től remek lehetőség áll a gyermekvállaláson gondolkodó párok rendelkezésére. Az úgynevezett babaváró támogatás által 10 millió forintos hitelt kaphatnak, amit bizonyos feltételeknek eleget téve, kamatmentesen kell kifizetniük. Ez kiváló opció azoknak, akiknek a biztos anyagi háttér hiánya jelentett eddig akadályt a család bővítésében, azonban így is van rajtuk felelősség, tehát jól át kell gondolni a dolgot.

Csupán az, hogy jogosultak a babaváró támogatás igénylésére, nem elég indok arra, hogy gyermeket vállaljanak, illetve ez a munkahelyi problémákat sem fogja megoldani. Ahhoz, hogy a szerződés ne veszítse érvényét, továbbra is szükséges a TB jogviszony, ami egyébként már a kérvényezéshez is kell 3 évre visszamenőleg, legalább az egyik szülő esetében.

, mindkettőjüknek magyar lakcímmel kell rendelkezniük, ami a törlesztési idő alatt is szigorú feltétel, tehát költözésben, külföldi munkában sem lehet gondolkodni sokáig, ha megkapják a babaváró támogatás összegét. Ezekről és további részletekről a jelzalog.com oldalon lehet informálódni, ahol érdemes a profi hitelközvetítőkkel is felvenni a kapcsolatot.