Erdő, erdő, erdő…

A gluténmentes élelmiszerek felpörgetik az agyat

Gluténmentes élelmiszerek

Gluténmentes élelmiszerek

A legújabb kutatások szerint, többféle káros tünettel is járhat a glutén rendszeres fogyasztása. A tudósok állítása alapján nem tesz jót az agynak a gabonában lévő anyag gyakori fogyasztása, mert ezzel lelassulhat a működés.

Állítólag az időskori elbutulás ellen használhatóak a gluténmentes élelmiszerek, ezért érdemes lenne elgondolkodni az étrend megreformálásán. Természetesen nem kell szentírásként tekinteni ezekre a kutatásokra, azonban érdemes elgondolkodni a tudósok állításain.

Lehet, hogy ennek tükrében nemcsak fizikai, hanem szellemi értelemben is jobban járnak azok, akik a gluténmentes élelmiszerek mellett teszik le a voksot. Mindenesetre érdemes tartani egy olyan hónapot, amikor nem jut a szervezetbe glutént tartalmazó termék, mert így hamar meg lehet állapítani, hogy igazak-e a tudóscsoport állításai.

Sokan arról számolnak be, hogy a gluténmentes élelmiszerek fogyasztásának köszönhetően, megnőtt a fizikai és szellemi teljesítményük. Bár kezdetben nagyon nehéz elhagyni a hagyományos kenyeret és tésztát, de a Fittkuckó termékei sokat segítenek az életmódváltásban.