Erdő, erdő, erdő…

A Google helyezés vizsgálat ciklikus

Google helyezés vizsgálat

Google helyezés vizsgálat

A Google kereső algoritmusok gyakran kapnak frissítéseket, amelyek jelentősen befolyásolják a keresőoptimalizálás és a linképítés folyamatait. A Google helyezés vizsgálat a honlap jelenlegi pozícióját állapítja meg és erre alapozva épül fel az elkövetkező periódus stratégiája.

A linképítés egy viszonylag hosszú folyamat, hiszen a legkisebb futamidő, amivel feltétlenül számolni kell a honlap tulajdonosoknak az 6 hónap. Ebben az időszakban kerülnek ki a honlap számára írt cikkek és a külső prémium linkek.

A Google helyezés vizsgálat csak ezen periódus után mutat majd jelentős változást, hiszen majdnem 3 hónapba telik, míg a keresőrobotok feldolgozzák a változásokat. A tartalomépítés és a linképítés ebben az időszakban folytonos és egyenletes kell legyen. A Google nem szereti a hirtelen és jelentős változásokat, inkább a rendszeresen frissülő oldalakat kedveli. A Google helyezés vizsgálat folyamatát a linképítés megkezdése előtt és 6 hónap múlva is érdemes elvégezni, hogy a megtett erőfeszítéseket mérni lehessen.