Erdő, erdő, erdő…

A gyerekülés tervezők legfontosabb feladatai

gyerekülés

Biztonsági gyerekülés

A termékek fejlesztése tudatos tervezést igényel, mivel a célok körültekintő megfogalmazása nélkül nem garantált a siker. Az autós biztonsági gyerekülés tervezésekor kiemelt és fokozott figyelmet kell fordítani 4 területre. A legfontosabb a védelem, elsősorban ezt a feladatot kell sikeresen megadniuk az elkészült termékeknek.

Ehhez stabilitásra, masszívságra és nem utolsósorban olyan formai kialakítására van szükség, ami a baleset közben fellépő erőhatásokat tökéletesen el tudja nyelni. Mindez nem lehetséges a gyerekülés megfelelő rögzítése nélkül, ami a második leglényegesebb megoldandó probléma.

Jelenleg erre kétféle módszert használnak a gyártók, az autó saját biztonsági övét vagy pedig az ISOFIX rendszert. A védelem mellett, rendkívül fontos a kényelem is, de gyakran nagy kihívást jelent, hogy a termék egyszerre legyen biztonságos, komfortos és esetleg még mutatós is. Végül, de nem utolsósorban a gyerkőcök rögzítését is meg kell oldani, ami a modern gyerekülésekben 3 vagy 5 pontos övekkel történik.