Erdő, erdő, erdő…

A hasplasztika műtét menete

Hasplasztika műtét

Manapság rengeteg szépészeti beavatkozás áll az emberek rendelkezésére. Ebből adódóan, egy jelentősebb fogyás vagy szülés után az illető újra visszanyerheti a régi alakját, mindössze csak a megfelelő eljárást szükséges kiválasztani. A hasplasztika műtét menete mindig az azt megelőző laborvizsgálatokkal kezdődik. Még szükséges elvégezni egy EKG-t, tüdőszűrést, valamint mellkasröntgent is, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen.

Ezekhez további vizsgálatok járulhatnak hozzá, ha valamilyen krónikus betegségben szenved, netán rendszeresen kell szedjen gyógyszert vagy már átesett hasonló plasztikai műtéteken. Ezekkel fontos tisztában lenni, ugyanis az orvos csakis akkor lesz képes tökéletes munkát elvégezni, ha minden lényeges információ birtokában van és tudja, hogy mire kell fokozottan figyeljen. Ha a bőr sokat veszített a feszességéből és úgy érzi, hogy ez az egyetlen megoldás, akkor ne hezitáljon, hanem kérjen mihamarabb időpontot!

Meglátja, nem fogja megbánni, ugyanis a megereszkedett hasat a szakemberek teljes mértékben el tudják távolítani úgy, hogy egyáltalán nem vevődik észre az utána megmaradt heg. Ez egy remek lehetőség lehet azoknak, akik több kilótól szabadultak meg az elmúlt időben. Még a striák is eltüntethetőek, amely által igen sok ember képes fellélegezni. A műtét után szükséges betartani a gyógyulási időben tanácsoltakat. Például otthoni pihenés javasolt legalább 3-5 napon keresztül, ami alatt egyáltalán nem érheti víz a sebet.

Ezt követően 4-5 hétig egy speciális haskötőnek a hordása javasolt, annak érdekében, hogy az eredmény tartós legyen, a gyógyulás pedig minél hamarabban menjen végbe. Ez a fajta beavatkozás leginkább a sportolás elkerülésével jár, ugyanis a műtét után tilos az emelés vagy a nagyobb erőfeszítés. Jó tisztában lenni azzal, hogy 1-2 hétig a műtét után nem vezethet autót, valamint fél évig tilos UV fénynek érnie a műtéti heget. Elég sok minden került felsorolásra, de igazán megéri betartani ezeket a szabályokat, ugyanis az eredménynek köszönhetően, sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében.