Erdő, erdő, erdő…

A honlap elemzés csak utat mutat, a neheze utána jön

A honlap elemzés csak utat mutat

A honlap elemzés csak utat mutat

Az internet tele van honlapokkal, de meglepő módon, amikor kutatni kezdünk, akkor rájövünk, hogy a keresett témában többnyire mindig ugyanazt a tíz honlapot hozza a Google kereső az első oldalra.

A honlapok megjelenési sorrendje a Google algoritmusok szigorú keretrendszerétől függnek. Hogy egy oldal miért nem jelenik meg az első tíz között, arra egy honlap elemzés deríthet fényt. Ez a művelet fényt deríthet azokra a hibákra, amelyeket a tervezésénél és alkotásánál vétettek.

Nem kötelezően, de már a tervezési fázisban érdemes a honlapokat úgy alakítani, hogy az nemcsak a látogató ügyfélnek nyerje el a tetszését, hanem maradéktalanul eleget tegyen a keresőoptimalizálás követelményének. A keresőoptimalizálás nagyon merev szabályokat állított fel, több mint 100 apró részletet ellenőriz egy honlap esetében. A legtöbb ilyen részlet apróságnak tűnik, de valójában a sok kicsiből épül fel a honlap Google helyezése. A honlap elemzés egymaga persze nem segít, csak utat mutat arra, hogy mit kell megváltoztatni, utána következik az igazi munka.