Erdő, erdő, erdő…

A köszvény és az étkezési szokások kapcsolata

A köszvény kapcsolata az étkezési szokásainkkal

A köszvény kapcsolata az étkezési szokásainkkal

Az étkezési szokásaink jelentős hatással vannak az egészségi állapotunkra. Olyan betegségek kialakulása is az egészségtelen táplálkozás rovására írható, mint a köszvény, így belátható, hogy nagyon fontos odafigyelni arra, mi kerül a tányérunkra.

Tudni kell, hogy a köszvény kialakulásának kockázatát nagyban megnöveli az alkohol, a fehérjében bőséges ételek és a túlzottan nagy ételmennyiségek elfogyasztása. Ha ezeket csökkenteni tudjuk, illetve egészségesebb étkekre cseréljük, akkor a köszvény nemcsak megelőzhető lesz, hanem már a jelentkező tünetek is enyhíthetőek mindenféle kezelés nélkül.

Tehát, ha szeretné megóvni magát a bajtól, illetve ha már észlelte a bajt, akkor változtasson az életmódján és meglátja, igen gyors változás fog beállni! Ha pedig szeretné még jobban felgyorsítani a javulás folyamatát, akkor érdemes néhány természetes étrend kiegészítőt is bevetni, amelyekkel pótolhatja a szervezetéből kiürült fontos ásványi anyagokat. Informálódjon ezekről az eraharmony.hu weboldalon!