Erdő, erdő, erdő…

A KPE idom felhasználásának lehetőségei

KPE idom

KPE idom

Ha vízvezetékrendszert akarunk megvalósítani valahol, mondjuk a házunkban vagy a kertünkben, nem fogjuk tudni elkerülni, hogy tájékozódjunk a szükséges alkatrészek világában. Ilyen módon megismerkedünk majd a KPE idom jelentőségével és felhasználási területeivel. Fel kell arra készülnünk, hogy az alkatrészek sokfélesége nem ismer határokat.

Aki ismeri a témát vagy legalábbis érdeklődik iránta, annak ez nem esik nehezére, de bizony a laikus többségnek mindez kín lehet. Ha csak az alkatrészek anyagát vesszük, beszélhetünk a fémekről, valamint a műanyagokról. Természetesen ezen anyagokon belül is kismillió különböző megoldás létezik.

Alapvetően, ha el akarjuk képzelni a fejünkben a rendszert, akkor nagyvonalakban helyezzük el a csöveket, tehát magát a vezetéket és természetesen az irányváltásokhoz szükséges egyéb összetevőket, amelyeket legtöbbször gyűjtőszóval és röviden KPE idom névvel szoktak nevezni. Megállapítható tehát, hogy elkerülhetetlen a használatuk bármilyen vezeték kiépítéséről legyen szó.