Erdő, erdő, erdő…

A Math dice a fejben számolást fejleszti

Math dice luxus kockák

Math dice luxus kockák

A gyermekek szellemi képességei az első 6-7 évben kiemelkedően gyorsan fejlődik, ilyenkor szívják magukba a környezetükből az alapvető tudást, ami a fejlődésükben határkövet jelent. Az első évektől kezdve alakul ki a beszéd, a járás, majd a logikai gondolkodás.

Ebben a periódusban kezdődik a szisztematikus tanulás, írás és számítási képességek fejlesztése. A Math dice kitűnő választás lehet a szellemi képességek fejlesztésére. Az egyszerű szabályokra épülő játéknak semmi köze a szerencséhez, az egyetlen dolog ami számít, az a gyors fejben való számítási képesség.

A játék 5 darab dobókockából áll. A két 12 oldalas dobókocka segítségével beállítják a célszámot, amit minél jobban meg kell közelíteni. A 3 darab 6 oldalas kocka dobása, három 1-6-ig terjedő számot eredményez. Ezeket a számokat matematikai számítások felhasználásával úgy kell felhasználni, hogy az eredmény a célszámhoz legközelebb kerüljön. A Math dice játékot az nyeri, aki a legtöbb pontot szerzi. Aki legközelebb van a célszámhoz 4 pontot kap.