Erdő, erdő, erdő…

A napelem inverter a rendszer lelke

napelem inverter

Napelem inverter

Az alternatív energiaforrások kiaknázása rohamosan fejlődik, mivel a fosszilis energiahordozó tartalékaink a Földön sajnos már végesek. A kimeríthetetlennek tartott Nap energiája könnyedén kiaknázható, méghozzá fotovoltaikus, azaz napelem segítségével.

A rendszerhez viszont napelem inverter is kell, amiről sokan megfeledkeznek. Az inverter szerepe nagyon fontos, mondhatni ez az egész rendszer mozgatórugója, a lelke. A váltakozó áramot egyenárammá alakítja, ami már a világításhoz és a gépek működtetéséhez alkalmazható.

Többféle napelem inverter létezik, kiválasztása tehát alapos körültekintéssel kell történjen. Nemcsak a termelt áramról ad értékeket, de biztonsági funkciója is van. Típusai között a legkedveltebb a hibrid napelem inverter, ami a korábban használt szigetüzemű és hálózati változatok kombinációja.

Az áramkimaradás esetén a rendszer biztonságos marad, azonnal leáll. Megvédi az árammal működő eszközöket. Ha bővebben szeretne erről informálódni, kattintson a honlapunkra, ahol részletes ismertetőt talál az inverterekről, azok típusairól!

Print Friendly, PDF & Email