Erdő, erdő, erdő…

A napelemek előforduló hátrányai

napelem

Napelem rendszer

Manapság már szinte mindenki tudja, hogy mi az a megújuló energiaforrás, és hogyan lehet felhasználni, azonban arról már kevés szó esik, hogy magánszemélyként mennyire éri meg a beruházást egy ehhez kapcsolódó berendezés. A napelem alapvetően fantasztikus találmány, azonban nem biztos, hogy mindenkinek érdemes felszereltetni, hiszen egy elég drága dologról van szó.

Az összes költséggel együtt a végösszeg meghaladhatja a több millió Forintot is, amely körülbelül csak tíz év használat után fog megtérülni. Aki nem gondolkodik abban, hogy megtartja a házát, annak szinte felesleges újítás lenne. Mivel egyre csökkenek az árak a rohamosan növekvő gyártási számnak köszönhetően, ezért lehet érdemes még várni pár évet a napelemek felszerelése előtt, hogy ne érezzük úgy, kidobtunk egy nagy köteg pénzt.

Abba is bele kell gondolnunk, hogy mi történik majd akkor, ha már teljesen elhasználódik a szerkezet, és kikerül a szeméttelepre. Valószínű, hogy nem lesz túl környezetbarát, mint a hulladék. Viszont, mindezek ellenére a napelem remek választás lehet, csak nem biztos, hogy magánszemélyként megéri beruházni rá.