Erdő, erdő, erdő…

A nyomógombos telefon és az okoskütyük harca

Nyomógombos telefon

Az okostelefonok elképesztően sok mindenre képesek, rengeteg mindent egyszerűbben elintézhetünk általuk, azonban vannak hátrányaik is. A leginkább szembetűnő, hogy éppen amiatt, hogy olyan sokféle dologra használjuk, lényegében olyan, mintha hozzánk nőttek volna. Sokan valósággal függővé is válnak, így vigyázni kell ezzel a dologgal.

Ezzel szemben a nyomógombos telefon nem fenyeget ilyesmivel, hiszen csak telefonálást és SMS fogadást, küldést tesz lehetővé. Persze azokat is túlzásba lehet vinni, de nem annyira, mintha az internetre is csatlakoznánk. Továbbá, mivel a nyomógombos telefon kevesebbet van tényleges használat alatt, ezért tölteni sem kell olyan gyakran.

Az okostelefonoknak ez nagy gyengéje, ugyanis a nagyképernyő és a rengeteg applikáció miatt hamar lemerülnek. A gyártók próbálnak egyre nagyobb teljesítményű aksikat beépíteni, azonban folyamatos pötyögés mellett, még így sem bírják 1 napnál tovább. Tehát, akinek nem fontos az internet elérhetőség és nem akar mindennap a töltéssel foglalkozni, annak még mindig előnyösebb a nyomógombos telefon.