Erdő, erdő, erdő…

A sült tea készítésének a lépései

Sült tea

Sült tea

Tény, hogy a gyümölcsök frissen fogyasztva a legideálisabbak, hiszen ilyenkor tartalmazzák a legtöbb vitamint és egyéb fontos összetevőket.

Azonban télen igen nehéz beszerezni a friss almát, körtét, barackot, ezért nyáron elraktározzuk a felesleget, különböző módszerekkel. Kiváló lehetőség a gyümölcsök tartósítására a sült tea készítése. Ez egy igen különleges eljárás, amit a közeli Csehországban fejlesztettek ki már több évtizede.

Ez tulajdonképpen hőkezeléses eljárás, aminek során a tartósítás mellett, a rejtett ízek is előtérbe kerülnek. Olyan íz-világgal rendelkezik a sült tea, amit a friss gyümölcsök fogyasztása esetén nem érezhetünk. Persze a hőkezelés során sok hasznos anyag lebomlik.

Főleg a vitaminok tűrik rosszul a hőt. Azonban, még így is maradnak értékes anyagok a készítménybe, ami miatt megéri fogyasztani. Persze a különleges íze is csábítóvá teszi a sült teát. A készítményt forró vízzel felöntjük, kicsit állni hagyjuk és máris kész a forró sült tea, ami kellemes melegséggel áraszt el a hideg téli estéken.