Erdő, erdő, erdő…

A szövegírás a jó honlap lelke

szövegírás

Szövegírás

Feltehetően mindenki tudja, aki látogatott már meg honlapot, hogy nagyjából két nagy csoportra oszthatjuk a látott tartalmat, képekre és szövegre. Ebből máris adódik a megállapítás, miszerint a szövegírás az egyik leglényegesebb teendő lesz egy-egy honlap elkészítésekor. Az olvasó olykor semmit nem sejt a háttérfolyamatokról, ami az oldal készítése során zajlik.

Tulajdonképpen nincs is ezzel baj, nem is kell ezzel egy felhasználónak foglalkozni. Más a helyzet, ha mi magunk is oldalt akarunk készíteni vagy készíttetni, hiszen így már más szemszögből nézzük a dolgot. A minőségi olvasnivaló nemcsak odacsalogatja a látogatót, de ott is tartja azt és ez a lényeg, nevezetesen a minél több látogató, minél gyakrabban, folyamatosan.

Mint ahogy jeleztük, természetesen a szövegírás nem az egyetlen prioritás, a megfelelő képek kiválasztása legalább olyan lényeges tennivaló egy weblap elkészítésekor. Minden részletre figyelni kell tehát, az olvasó az úr, ő dönti majd el, visszatér-e hozzánk a későbbiekben vagy nem.