Erdő, erdő, erdő…

A univerzális távirányító egyszerűen átprogramozható

Jól jöhet az univerzális távirányító

Jól jöhet az univerzális távirányító

Ahány ház annyi szokás, tartja a régi mondás. Ugyanez vonatkozik a televízió készülékekre is. A sokféle márka és típus maga után vonja azt a sajnálatos tényt, hogy mindegyiknek külön vezérlője van. Ez azonban nem minden esetben jelent problémát, mert létezik több eszközöket is működtetni képes univerzális távirányító.

Természetesen a dolog nem úgy működik, hogy megvásároljuk a kapcsolót és máris használjuk, mert első lépésként szükség van arra, hogy be legyen programozva az adott típushoz. Azonban nem kizárt, hogy ezt előre megcsinálják, mielőtt az univerzális távirányító kézbesítésre kerülne. Ilyen módon tényleg semmilyen más dolgunk nem marad hátra, mint elemet tenni bele és használni.

Nem kell attól tartanunk, hogy az univerzális távirányító valamilyen szinten hátráltatni fog minket a csatornák közötti váltogatásban, vagy a különböző funkciók beállításában, mert szinte ugyanarra lesz képes, mint az eredeti vezérlő egység. Továbbá, amikor kicserélésre kerül a televízió, akkor egy gyors programozást követően, máris könnyedén használhatjuk.