Erdő, erdő, erdő…

Az amalgám tömés cseréje sürgős lehet

Amalgám tömés cseréje

Ha nem teljes a fogsorunk, akkor sokkal kevesebbet mosolygunk, ez pedig hatással van társas kapcsolatainkra és önbizalmunkra. A fogkorona vagy a híd fogpótlás révén, nem kell sokáig ilyen szomorú állapotban lennünk. Sőt, kiemelt fontosságú, hogy azonnal cselekedjünk, hogy a fogsorunk és a fogínyünk állapota ne romoljon tovább. Amikor nemcsak egy fogunk hiányzik, akkor a híd a leggyakoribb megoldás, aminek köszönhetően fogsorunk visszanyeri eredeti szépségét és a rágás sem jelent majd gondot.

A híd fogpótlás napjainkban természetes alapanyagból készülnek, nem tartalmaznak szervezetre káros anyagokat és a színek egyedileg készülnek, hogy a lehető legnagyobb mértékben megegyezzenek az eredeti fogak színével. Miután megtörténik a fogpótlás, az nem jelenti azt, hogy utána már semmi dolgunk sincs, hiszen nagyon fontos, hogy a kiírt kontrollvizsgálatokra rendszeresen járjunk. Bármikor előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerülünk, hogy híd fogpótlás válik szükségessé, ezért jó időben tájékozódni a témában.

A már betömött fogaink is okozhatnak panaszokat, így az amalgám tömés cseréje is javasolt lehet. A régóta használatban levő módszer sajnos káros lehet a szervezetünkre, mert folyékony higanyt tartalmaz, ami bizonyos körülmények hatására kioldódik. Ennek hosszútávon mérgező hatása van és fáradékonyságban, energiahiányban, immungyengülésben nyilvánulhat meg. Ezek komoly károk, de nem feltétlenül kell elszenvednünk, mert a megoldás az amalgám tömés cseréje.

Sokan még most is ezt választják, mert eléggé olcsó, viszont ha belegondolunk a várható következményeire, akkor sokba fog kerülni. Ha már vannak ilyen tömésű fogaink, akkor mihamarabb forduljunk fogorvoshoz és kérjük ezeknek a cseréjét. Sokszor maga az orvos is ezt javasolja, gondolva a veszélyekre. Ezt bizonyos szabályok betartásával eltávolítják és kicserélik fehér, fogszínű tömésekre. Amennyiben vannak ilyen töméseink, ne halogassuk az ellenőrzését, hogy kiderüljön, az amalgám tömés cseréje mennyire sürgős. Ha szükséges tegyük meg a lépést, mert megéri!