Erdő, erdő, erdő…

Az elektromos tűzhely szinte nem is rendelkezik hátránnyal

Elektromos tűzhely

Elektromos tűzhely

Még mindig sok háztartásban a gázzal működő tűzhelyek találhatóak meg, mivel aki ezt szokta meg, ezzel nőt fel, annak nehéz elhinni, hogy lehet ennél jobb változat is. Pedig az elektromos tűzhely számos előnnyel bír, amit a gázzal működő változat a legújabb technológiákkal sem tud felülmúlni.

Először is az elektromos áram nem akadozik, nem ingadozik, mint a gáz, ami nagyon hasznos mindenféle sütés, főzés során. Továbbá, a kifejtett hőt is egyenletesebben tudja eloszlatni, ami sokkal precízebb munkát tesz lehetővé a konyhában. A elektromos tűzhely hőfokát, szemben a hagyományossal, pontosan be tudjuk állítani, ami egyes ételekhez, süteményekhez elengedhetetlen tulajdonság.

A különböző beállítások és kiegészítő funkciók pedig az egész konyhai létet megkönnyíthetik. Hiszen nem kell lesni, hogy hány perce került be a sütőbe az étel, mert az elektromos tűzhely jelzi nekünk, amikor lejár az idő. Beállítjuk az időzítőt és tökéletes grillcsirkét varázsol nekünk, hiszen még ilyen funkcióval is el van látva. Valamint a tévhitekkel ellentétben, nem fogyaszt sok áramot, így még ezt az egyetlen hátrányt sem írhatjuk a rovására.