Erdő, erdő, erdő…

Az ember hagyatéka-elhagyatott helyek

Elhagyatott helyek

Elhagyatott helyek

Az ember társas lény lévén fél a magánytól, elhagyatottságtól. Valami ősi ösztön, talán ezzel is magyarázható az emberiség vonzódása a szemet szúró elhagyatott helyek iránt. Elég itt csak a mexikói dzsungel liánokkal benőtt fantomvárosaira gondolni.

Kísértetiességüket nagyban növeli a hozzájuk kapcsolódó rejtély. Miért is ürültek ki ezek a városok, sokszor erejük, ragyogásuk csúcspontján? De nem is kell ennyire messzire mennünk, elég csak az Északi-tenger partjáig látogatnunk, ha igazi fantomvárost akarunk látni.

Az elhagyatott helyek rajongói igazi gyöngyszemre találnak a Harmadik Birodalom egykori legnagyobb üdülőtelepén, Prora üdülővárosában. Európa legnagyobb üdülőkomplexuma az emberi megalománia mementója, elhagyatottságában is fenséges, ugyanakkor riasztó.

Számos más társával egyetemben, a borzongás kedvelőinek zarándokhelye, ugyanakkor a mélyebb gondolatok kedvelői kitűnő meditációs színhelyként látogathatják. Ami biztosnak tűnik, ha az ember egyszer eltűnik a földről örökségként romok és elhagyatott helyek maradnak utána…