Erdő, erdő, erdő…

Az Esztrich termékek kiegészítik egymást

Fugafresca a jó kinézetért

Fugafresca a jó kinézetért

Amikor úgy döntünk, hogy felújítjuk kicsit a lakásunkat, érdemes nagy hangsúlyt fektetni a részletekre. Nem mindig szükséges minden felület teljes átalakítása, mert olykor annyi is elég, ha kicsit javítunk a kinézeten. A polimer alapú, anyag felújító fugafresca nagy segítségünkre lehet abban, hogy a konyha és fürdőszoba ismét újnak hasson. Gyakran előfordul, hogy a pár évvel ezelőtt lerakott burkolatok között lévő díszítés megkopik vagy kifakul.

Ennek az oka az lehet, hogy amikor végezték a munkálatokat, valamilyen mértékben siettek, ezért árnyalatbeli különbségek alakultak ki, a nem megfelelő használat miatt. Ezeket könnyedén kezelhető fugafresca alkalmazásával. Nemcsak azt tudja elérni ez az anyag, hogy helyreállítja az egyenletes színeket, hanem egyben lecsökkenti a vízfelvételt és ezzel megkönnyíti a felület tisztítását. Nincs mindig szükség teljesen új burkolatra, mert bőven elég, ha a fugafresca segítségét vesszük igénybe.

Amennyiben mégis úgy döntenénk, hogy teljesen új felületeket akarunk kialakítani, érdemes lehet némi Esztrich alapanyagot beszerezni. Egy fürdőszoba vagy éppen konyha padlójának az egyenletes megöntése nagy szakértelmet és alapos tervezést igényel. Fürdőszoba padlókészítésnél például figyelni kell, hogy nem egyenletes aljzatot hozzunk létre, hanem olyat, amelyik egy adott irányba lejt. Ide lesz elhelyezve a szifon, ami elvezeti a véletlenül kiloccsanó vizet.

A konyha esetében már nincs erre szükség, ezért az egyenletes felületre kell törekedni. Sok esetben Esztrich betont alkalmaznak a burkolat alatti rétegek kialakítására. A készítés során figyelni kell az alapanyagok pontos adagolására valamint a száradás folyamatára. Amennyiben huzatnak vagy túlzott hőhatásnak van kitéve az anyag, akkor a nedvesség gyorsan eltávozik belőle és megrepedezik. Ilyen esetekben alkalmazható az Esztrich háló. A kisebb repedéseket bizonyos mértékig kimélyítve, majd megtisztítva bele kell helyezni a hálót és egy poliészter gyantaragasztóval tömítjük ki a hibás részeket, ezzel megakadályozva a további vagy új repedést.