Erdő, erdő, erdő…

Az ideális split klímánál nem feltétlenül szükséges az A+++ besorolás!

Logit Kft

Manapság a legtöbb otthonban és irodában split klímával érik el a megfelelő hőmérsékletet, ugyanis ez a kialakítás esztétikus és komfortos használatot tesz lehetővé, mindamellett, hogy a hatékonysága is kiemelkedő. Split klíma esetében a berendezés két egységből áll, egy beltériből és egy kültériből.

Ahogy a Logit Kft honlapján megtudjuk, ennek több előnye is van. Először is a zajos, hűtésért felelős alkatrészek kikerülhetnek a lakótérből, így nem fogják zavarni a bent tartózkodókat. Másodszor pedig, így a beltéri egység sokkal kisebb és esztétikusabb lehet.

Ugyanakkor ahhoz, hogy valóban jó split klímáról beszélhessünk, természetesen figyelembe kell venni az energiahatékonyságát. Ezt egyezményesen egy A betűvel jelölik, amit még 1, 2 vagy három + jel is követhet.

Természetesen az A+++ jelenti a legjobb energiahatékonysági szintet, de a Logit Kft felhívja a figyelmet, hogy nem kell feltétlenül ilyet választani ahhoz, hogy a berendezés megfeleljen a takarékossági igényeknek is.

Ugyanis, ha a klíma csak hűtésre van használva, akkor nincs szükség rá, hogy a berendezés ilyen nagymértékű energiát tudjon visszanyerni a befektetett elektromos teljesítményből. Ebben az esetben bőven elegendő az A++ érték is, sőt, adott esetben az A+ is jó választás lehet.

A Logit Kft szakértői szerint, a legmagasabb energiahatékonysági fokkal bíró készülék megvásárlása akkor indokolt, ha ezt kiegészítő vagy fő fűtésként használják. Azok a berendezések, amelyek ezt a feladatot is képesek ellátni, másképp vannak felépítve, úgymond fűtésre vannak optimalizálva, amit egy plusz fűtőbetét beépítésével érnek el.

Ennek a speciális kialakításnak, valamint a magas energiahatékonyságnak köszönhetően -20, -30 Celsius fokban is képesek fűteni a lakást, ráadásul alacsony fogyasztás mellett. Tehát, ha valaki télen is szeretné kihasználni a modern klímákban rejlő lehetőségeket, akkor érdemes az A+++ minősítéssel bíró termékeket keresnie a Logit Kft oldalán is, de különben nem muszáj ebből a kategóriából válogatni.