Erdő, erdő, erdő…

Budapest szájsebészet: a gyökérkezelés bemutatása

Budapest szájsebészet

Sokan oly mértékben elhanyagolják a fogápolást és annyira nem törődnek azzal, hogy évente legalább kétszer elmenjenek a fogorvoshoz, hogy amikor több év kihagyás után végre megteszik, pár foguk már nagyon rossz állapotban van. A fogászat 11. kerület teljesen biztonságos módot kínál a foggyökér kezelésére, ami a nagyon rossz állapotban lévő fogak egyetlen gyógymódja lehet. Legtöbb esetben, nagy töméssel rendelkező fogaknál vagy nagymértékű fogszuvasodásnál dönt a fogorvos a foggyökér kezelés mellett. Akkor is ez jelenti a biztos megoldást, amikor egy adott fog már nagyon régóta fáj és panaszt okoz.

Ekkor ez a folyamat sajnos már nem visszafordítható és az is megesik, hogy a fogban lévő idegek begyulladtak vagy elhaltak. Az sem ritka, hogy a szuvasodásból eredő baktériumok teljesen megfertőzték belülről a fog egészét. Ha a fog gyökere felett ilyenkor már komoly gyulladás van, akkor a fogászat 11. kerület szakembere tudja, hogy csakis a több hétig tartó gyökérkezelés jöhet szóba, ami az egyetlen opció arra, hogy ne kelljen húzni.

A fogászat 11. kerület minden komolyabb beavatkozás előtt röntgenre küldi a pácienst, hogy pontosan lehessen látni, mi is a probléma forrása. A rendelő és egyben Budapest szájsebészet több lépésben végzi el ezt a beavatkozást. Első alkalommal mindig a nagyon romlott részek eltávolítása történik meg, valamint a fog megnyitása. Ez azt jelenti, hogy a szakértő a fúró segítségével egy kis átjárót nyit a gyökércsatornákhoz. Természetesen mindez érzéstelenítésben történik, így a beteg semmit sem érez ebből.

Azonban ez olyan, mint mikor töméskészítés előtt fúrna a fogorvos. Amikor rövid idő után hozzáférhetővé vált a gyökércsatorna, akkor a fogdoki speciális kis eszközökkel megtisztítja a gyökércsatornákat a gyulladt idegektől, erektől, amik a fájdalom forrását jelentették. A profi felszereléssel rendelkező Budapest szájsebészet csakis korszerű eszközökkel dolgozik, ami azt is jelenti, hogy a végeredmény mindig sikeres lesz. Ezt garantálja a fogorvosok, szájsebészek tapasztalata, rutinja és hozzáértése is.