Extra szűz olívaolaj az egészségünk megőrzéséhez
Nálunk, a magyar konyhában sajnos nincs nagy hagyománya az olívaolajnak. Azonban Spanyolországban, Görögországban és Olaszországban előszeretettel főznek az értékes nedűvel, ami az egészség megőrzéséhez is jobban illik, mint más eredetű olaj vagy zsiradék. Az extra szűz olívaolaj garantált minőségű a spanyololiva.hu áruház által. Az olívabogyó leve nemcsak belsőleg válhat javunkra, de bőrünket is megszépíti. Többféle drága kozmetikumban alkalmazzák, hiszen megőrzi bőrünk víztartalmát és a pattanások kialakulását is mérsékli. Azonban a kiszáradt, szomjazó bőrnek nyújtja a legjobb megoldást. Az extra szűz olívaolaj, ha megfelelő szakértelemmel készül, akkor biztosan bekerül a népszerűbb olajok közé. Az olívaolaj az „extra szűz” minősítést csakis sok gondoskodással, a minőségi alapanyagok felhasználásával és az elkészítés során alkalmazott kímélő eljárásokkal szerezheti meg. Az olívaolaj előző minősítéséhez kétféle vizsgálaton kell átmennie. Az egyik vizsgálat egy kémiai jellegű ellenőrzés lesz, a másik pedig egy szakképzett zsűrivel történik. Az extra szűz olívaolaj legfontosabb vizsgálata a kóstolás.