Erdő, erdő, erdő…

Ezért nem érdemes félni a bölcsességfog fájástól

https://clinident.hu/kezeles/bolcsessegfog-eltavolitasa-huzasa/

Miután a tejfogak kihullnak, utána már a teljes felnőttkort végig kísérő, végleges, erős fogak nőnek ki. Ezeket szigorúan karban kell tartani, hiszen, ha kiesnek, akkor utána már csak műfogakból lehet ezeket pótolni. A bölcsességfog a serdülőkor után bújik ki, amely nagyon fájdalmas tud lenni. Ha a fog megbetegszik és ki kell húzni, akkor mindenképpen szakembert kell felkeresni hozzá. A clinident.hu weboldalon elolvashatja, hogy mit érdemes észben tartani a bölcsességfog kihúzásánál.

Ha fáj, vagy lyukas, akkor nem szabad habozni a töméssel. Inkább ki kell húzatni, mert később még nagyobb gondot fog okozni. A Clinidentnél olyan technikai megoldások várják, amelyek segítségével egyszerűen el tudják távolítani a rossz fogakat. Gondolta volna, hogy a bölcsességfognak nincs semmilyen szerepe? Egyáltalán nem rág rajta, de még a harapást sem támogatja. Igazából „evolúciós csökevényeknek” lehet tekinteni. Négy darab bölcsességfog helyezkedik el a szájban.

A felnőtt lakosság 80 százalékánál okozhat gondot a hátul elhelyezkedő fog. Sokan azért nem éreznek problémát, mert jók a fogaik, azonban a bölcsességfogak egyszerűen eltávolíthatóak. A különleges fogak 18 és 35 éves kor között nőnek ki teljesen. Előfordul olyan is, hogy műtéti úton ki kell szabadítani a fogakat, le kell vágni róluk az íny egy részét. Ha a bölcsességfog begyullad, akkor fogorvoshoz kell vele fordulni, mert nagyobb probléma is lehet vele később.

A clinident.hu weboldalon utána olvashat a különböző fogkezeléseknek, amelyeket nagy tapasztalattal rendelkező fogorvosok végeznek. Ha egy fog nem jól nőtt ki vagy nem megfelelően törte át az ínyt, akkor célszerű egy fogorvosnak is megmutatni, mivel lehet, hogy egy kis kezeléssel helyre lehet hozni. A bölcsességfog elvtávolítása során előfordulhat, hogy szájsebészt kell segítségül hívni, aki érzéstelenítés után már neki is lát a műtétnek. A több gyökérrel rendelkező fog eltávolítása teljesen fájdalommentesen is elvégezhető, amely egyáltalán nem okoz kellemetlenséget a továbbiakban.