Erdő, erdő, erdő…

Fog implantátum a visszafordíthatatlan károsodás esetén

Egészséges mosoly

A fogak rendkívül fontos szerepet töltenek be az életünkben. Szinte észre sem vesszük, mennyire lényeges részük van a mindennapjainkban, csak akkor, ha elveszítjük és fog implantátum behelyezésére kerül sor.

A fogainknak, a táplálkozásunk mellett, a beszédhangok képzésében is szerepük van. Elveszítésük esetén beszédhibásakká válhatunk, ami nagyon zavaró lehet, önbizalmunk csökkenhet és a mosolyunk sem tükröz már magabiztosságot.

Sokszor akkor jövünk csak rá, hogy az első fájdalmas harapásnál lépnünk kellett volna, amikor a károsodás már visszafordíthatatlan. Korábban a műfogsor viselése volt az egyetlen megoldás, ami nem adja vissza a fogaink természetességét, az arra érzékenyeknek sok kellemetlen percet okozva.

A fogászat fejlődésének köszönhetően megjelent a fog implantátum, ami nem kelt idegen hatást. A pótlás egy biokompatibilis mesterséges foggyökér behelyezésével kezdődik, ehhez csatlakozik a porcelán korona. A fog implantátum így a saját egészséges, erős fogazat érzését adja vissza a tulajdonosának.