Erdő, erdő, erdő…

Fontos a magyar hagyományok ápolása

Magyar hagyományok

Magyar hagyományok

A hagyományok megőrzése által a történelmünket is őrizzük, valamint nagy fontossága van ennek egy kisebbségbe szorult nép fennmaradásában is. Szerencsére, napjainkban egyre több fiatal érzi hivatásának a magyar hagyományok megőrzését. Különösen igaz ez olyan magyarok által lakott tájegységek esetében, mint például az Érmellék.

Nincs is olyan település ezen a vidéken, ahol ne lenne több néptáncegyüttes, hiszen nemcsak a fiatalok, hanem bizony a gyermekek, valamint az idősebb korosztály tagjai is kedvelik ezeket a programokat. A magyar hagyományok fenntartása azonban különböző kézműves tevékenységek által is történik, amilyen például a kosárfonás, a házi szőttesek szövése, valamint a magyar konyha finom ételeinek gyakori elkészítése.

Minden évben vannak falunapok, amikor egy-két napig teljesen felbolydul az addig nyugodt település élete, hiszen kezdve a lóháton, népviseletbe öltözött fiatalok által történő meghívástól, a különféle kulturális programokon át egészen a délutáni bográcsfőzésig, illetve az esti mulatozásig, sokféle programon lehet részt venni. Ezeken az eseményeken is ápolják a magyar hagyományokat.