Erdő, erdő, erdő…

Hasznos programok közé tartozik a Deamon Tools

Daemon tools

Daemon tools

Szinte minden számítógépes szoftvernek van telefonos applikációja. Ez azért van, mert manapság már sok mindent az okostelefonok segítségével végzünk el. Természetesen ezek közül is van kivétel, hiszen a telefon nem jó minden műveletre, amire egy számítógép igen. A Deamon Tools igen hasznos kis szofvter, ami segít nekünk egy virtuális meghajtót létrehozni.

Manapság egyre ritkábban használunk fizikai lemezolvasókat, hiszen ezek ideje lassan lejár. Már mindent flash drive segítségével tárolunk, vagy a felhőbe mentünk el, esetleg e-mail-en közvetítünk. A Virtuális meghajtók szerepe az, hogy olyan eszközökön hozzon létre meghajtót, ahol nem használnak lemezeket. Ezek segítségével egyes kiterjesztéseket olvashatunk és telepíthetjük az általa tartalmazott dolgokat.

A Deamon Tools szinte minden CD és DVD formátumot támogat és általa kivonhatjuk forgalomból a fizikai olvasót vagy csökkenthetjük a terhelését. Ugyanúgy viselkedik a virtuálisan létrehozott olvasó, mint a fizikai. Nagy előnyei, hogy nemcsak egy meghajtót hozhatunk létre, hanem jóval többet. Más ilyen alkalmazások is kaphatóak, amelyek legtöbbje személyi használatra ingyenes.

A Virtual Colendrive igen közkedvelt program, hiszen kezelése és funkcióinak kihasználása roppant egyszerű. Lényege ugyanaz, mint a többi virtuális meghajtó szoftvernek, hogy helyettesíti a fizikai meghajtót. Ennek a szoftvernek a nagy előnye, hogy könnyedén lehet vele lemezeket másolni. Windows alapú rendszerekről beszélünk, persze más szoftverekre is létrehozták a megfelelő alkalmazásokat.

A Virtual Clonedrive fut szinte minden Microsoft operációs rendszeren, a régiektől kezdve a legmodernebbig. Ez az emulátor, akár 15 virtuális meghajtót is képes létrehozni, így munkánkat nagyban megkönnyítheti. Ezek a programok könnyedén elérhetőek, egyszerűek és gyorsan telepíthetőek, a használatuk pedig roppant egyszerű. A forgalmazó oldalán és más megosztó oldalakon egyaránt megtalálható. A Virtual Clonedrive rengeteg képformátumot támogat, mint például a CD, DVD, ISO, IMG és még sorolhatnánk. Amennyiben szüksége van virtuális meghajtókra, próbálja ki ezt az alkalmazást!