Erdő, erdő, erdő…

Hogyan lehet gazdaságos a napelem?

Napelemek a háztetőn

Napelemek a háztetőn

Az ember, nagymértékben függ a természettől. Az elmúlt száz évben, a technika és a vegyipar fejlődésének köszönhetően, valamelyest csökkent ez a függőségi viszony, de az ember a Föld bolygón nem a legjobb bérlő. Ugyanis nagyon sok találmányával a bolygónak és ezzel önmagának is komoly károkat okoz.

Szerencsére vannak hasznos találmányok is, példának okáért a napelem szintén idetartozik. A napenergia felhasználásával több szinten is védjük a környezetet. Egyrészt nem használjuk a bolygó, amúgy is kimerülőben lévő fosszilis készleteit energiatermelésre, másrészt pedig ugyanezen anyagok elégetésével nem szennyezzük a levegőt és a környezetet.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a napelem hasznosságáról szóló információ minél több emberhez eljusson, de a gyakorlatban is segítjük a terjedését. A legfőbb gond, hogy a napelem beszerelésének költsége jelenleg még magasabb a fosszilis anyagokkal működő eszközöknél.

Azonban, már ma látjuk, hogy a gáz- és a villanyárak folyamatos növekedésével, egyre több ember kezd el gondolkodni és számolni.