Erdő, erdő, erdő…

Jól kialakított bojlis botok

Jól megtervezettek a bojlis botok

Jól megtervezettek a bojlis botok

Melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni a horgászbot választás esetén? A súly mindenképpen egy ilyen tényező, hiszen a rudat nem mindig támasztjuk le, hanem sok esetben tartanunk kell. A bojlis botok ebben a tekintetben kifejezetten jó eredménnyel szolgálnak a számunkra.

A gyártók vigyáznak arra, hogy olyan anyagokat használjanak, amelyek egyben erősek, rugalmasak, de könnyűek is. A speciális szénszálak megfelelnek ennek a kritériumnak, ezért sok esetben ebből készülnek a botok. Továbbá, érdemes még figyelni az eszköz rugalmasságára és kényelmes fogására is. Egy mértes hal a horogra akadva hatalmasakat tud rántani és jó, ha ezeket a rántásokat az eszköz tompítani tudja anélkül, hogy károsodást szenvedne.

A bojlis botok többrészesek, de kialakításuk olyan jól meg van tervezve, hogy összeillesztve egyáltalán nem érződik és egységes botként viselkednek. Akár a profik, de a kezdők is remekül elboldogulnak velük, ezért érdemes közülük választani, amikor nagyobb halakat akarunk kifogni. Több internetes videót találhatunk a