Erdő, erdő, erdő…

Kedvelt az olaszrizling fröccs

Olaszrizling

Olaszrizling

A borfogyasztók kedvelik a sokoldalúan fogyasztható ízletes borokat, a termelők pedig a kevésbé érzékeny fajtákat. Mindkét tulajdonság megtalálható az olaszrizling fajtában. Az olaszrizling egy jellegzetes, enyhén kesernyés aromájú bor, ami kiváló szárnyasok, édesvízi halak mellé, sajtokhoz, de poharazgatáshoz is. Vannak olyan olaszrizling fajták, amelyek késői szüretből származnak, ezek igen intenzív aromájúak, magas alkoholtartalommal. Fogyasztásukkor erre figyelni kell.

Hazánkban is, de a környező országokban is igen kedvelt fajta. Kedveli a meleg lejtőket és a magnéziumban gazdag talajt, ami a szőlőben és a borban is megtalálható, természetesen csak akkor, ha a talajból fel tudja szívni. Az olaszrizlinget nagyon sokan fogyasztják hígítva fröccsként is. Az esti, vagy ebéd utáni poharazgatáshoz leggyakrabban így fogyasztják. Jellegzetes aranysárga színe teszi még kellemesebbé élvezetét. Hazánkban is a különféle tájegységeken más-más ízű lesz, de íze természetesen az évjárattól is függ.