Erdő, erdő, erdő…

Különbségek vannak a whiskey árak között

Whiskey árak

Aki már kóstolt whiskyt, az bizonyára tudja, hogy egy erős ízzel rendelkező szeszről van szó, ami jég hozzáadásával még különlegesebbé, hűsítőbbé válik. A rengeteg fajta miatt a whiskey árak igen változatosak. Az egyik legkedveltebb talán az ír típus, ami az árban is megmutatkozik.

Az egyediséget mutatja, hogy ezt háromszor párolják le, és tradicionális technikákra alapozva a kisüsti lepárlást alkalmazzák. Az ír fajtára még törvény is vonatkozik, ugyanis ezt csakis Írországban lehet előállítani, és minimum három évig fahordóban kell érlelni.

Vannak olyan szakemberek, akik a három év eltelte után is érlelnek, és gyakran a megszabottnál négyszer hosszabb ideig tart ez a periódus. Igen sokszor a malátát nem tőzegfüsttel szárítják.

Roppant népszerű az amerikai whisky is, aminek a legismertebb altípusa a grain whisky, amelyek összetételében a kukorica fontos szerepet játszik. A whiskey árak itt is igencsak változatosak. Például egy nevesebb brand terméke drágább, mint egy olyan ital, ami sok mindenben alulmarad a nívósabbtól.