Erdő, erdő, erdő…

LED szótár: áramgenerátor ic

LED áramgenerátor

LED áramgenerátor

A LED egy olyan fényforrás, ami egyre nagyobb teret hódít magának különböző területeken. Itt még fontos kitérni arra, hogy mit is takar a LED áramgenerátor kifejezés, ugyanis biztosan Ön is találkozott már ezzel. Főleg akkor, ha a kirakatát akarta ezekkel az égőkkel kidíszíteni, vagy egyéb, dekoratív célokból kereste az égőket. Tehát az áramgenerátor a tápegység azon fajtája, ahol állandó kimeneti áramról beszélhetünk. A hagyományos tápegységgel semmiképp sem szabad összekeverni, ugyanis ebben az esetben állandó kimeneti feszültségről beszélünk.

A LED égők működtetése esetében nagyon jól teljesít a generátor, mivel fix áramot biztosít. Sőt, olyannyira fontos szerepe van már, hogy egy 5W-nál nagyobb teljesítményű diódát már nem is lehetne más módon üzemeltetni. Természetesen, mindez idegenül hangozhat azok számára, akik nem jártasak a témában, de az alapokkal mindig is jó tisztában lenni, elvégre sosem lehet tudni, mikor kell hasznosítani ezt a tudást. A LED áramgenerátor működése és egyéb tulajdonságai megtalálhatóak a megaled.hu oldalon, ahol különböző égőket is megrendelhet.

Az áramgenerátor ic is pontosan egy olyan fogalom, amivel gyakran találkozhat, amikor ezekről a diódákról van szó. A működést illetően fontos megjegyezni, hogy a kimeneti feszültséget automatikusan állítja be a szóban forgó generátor. Számos típus áll a vásárlók rendelkezésére, így hát nagy valószínűséggel megtalálja Ön is azt, amelyiket keres. De mi van akkor, ha mégsem? Nyilvánvalóan ez is elfordulhat, hiszen a gyártók nem tudnak előre beszámíthatóan minden igénynek eleget tenni. Ilyenkor az a legjobb megoldás, hogy átalakítja a kapcsolást.

Ez mégis mit takar? Nos, röviden annyit, hogy nem egyetlen generátor üzemelteti majd az összes LED-et, hanem két részre osztja ezeket, aminek következtében már két áramgenerátor ic fog kelleni. Sokan azt gondolják, hogy ezen izzók működtetéséhez nem kell áramgenerátor, mivel elég, ha csak a feszültségre kapcsolják. Azonban ez ennél komplexebb folyamat, amit részletesebben megismerhet a www.megaled.hu oldalon.