Erdő, erdő, erdő…

Lúgos víz az egészség szolgálatában

Lúgos víz

A rendszertelen, egyoldalú és túlságosan zsíros táplálkozásnak természetesen rengeteg hátulütője van. Nemcsak az eltunyulástól, hízástól, máj- és gyomorproblémáktól kell tartanunk, hanem a savtúltengéstől is.

Ezen túlléphetünk a lúgos víz fogyasztásával, viszont először vegyük szemügyre, hogy milyen folyamatok zajlanak le ilyenkor a szervezetben, hogy jobban megértsük a problémát. Az egyoldalú táplálkozás következtében, a szervezet savtartalma megnövekszik és amikor ezt a túltengést korrigálni próbálja, saját tartalékaihoz nyúl.

Ilyenkor a legfontosabb ásványi anyagokat, mint például a kalcium, a magnézium, a nátrium és a kálium vonja el a szervezetből és a csontokból. Ezt követően jelentkeznek a kellemetlen tünetek fejfájás, hányinger, gyomorgörcsök, levertség, fáradtság és persze a narancsbőr; súlyosabb esetekben pedig ízületi fájdalmakkal, izomgörcsökkel is számolnunk kell.

Ekkor jöhet számításba a lúgos víz bevitele a szervezetbe, ami a savlekötő hatásának köszönhetően, segít a szervezet egyensúlyának helyreállításában. De vigyázat! A lúgos víz önmagában még nem gyógyszer, nekünk is ki kell vennünk a részünk a gyógyítási folyamatban a helyes táplálkozással.