Erdő, erdő, erdő…

A magas páratartalom csökkentése könnyen megoldható

A száraz levegő ellen

A száraz levegő mindig problémát jelent az otthonuk környezetében. Rossz közérzethez vezet, kiszárítja a nyálkahártyát, amitől elkezdünk köhögni. Ilyenkor valamilyen módon növelnünk kell a páratartalmat a lakásban. De, akkor miért szükséges mégis a magas páratartalom csökkentése? Meg kell találnunk a tökéletes egyensúlyt, mivel a túl magas páratartalom sem egészséges. Azaz ezzel önmagában nem lenne baj, hiszen jót tesz a bőrnek és jól érezzük magunkat az ilyen lakásban.

Egy gőzfürdőben a pártartalom 100%-os és azért szeretünk ilyen helyekre járni, mert kellemes hatással van ránk. A magas páratartalom csökkentése azonban azért fontos, mert ezeket már organizmusok is kedvelik, amik már annyira nem lesznek jó hatással az egészségünkre. Ilyenek a különböző bacilusok és a penészgomba is. Az a nedvesség, amit már a levegő nem tud magában tartani, ki fog csapódni a hideg felületekre. Ezek lehetnek a falak vagy az ablaküvegek is. A nedvesség pedig melegágya a kórokozóknak.

A magas páratartalom csökkentését megoldhatjuk egyszerűen egy párátlanító készülékkel, amivel elérhetjük a lakásban a megfelelő szintet. Hogyha egy kis melegségre vágyunk, akkor azt egyszerűen megkaphatjuk stílusos eszközök segítségével. Ezek közül kiemelkedő helyet foglal el a meleglevegős ventilátor. Többféle dizájnban kapható a levegoguru.hu weboldalán. Amint kicsomagoltuk máris használatra kész. Nincsenek bonyolult tervrajzok és alkatrészek az összerakásához. Többféle fokozatban használható az igényeknek megfelelően.

A meleglevegős ventilátor során a tervezők figyelembe vették, hogy ne csak funkcionalitásában legyen hasznos. Az sem elhanyagolható, hogy a kialakítására, biztosan mindenki fel fogja kapni a fejét. Egy hagyományos ventilátor gyakran néz ki otrombán egy modern környezetben, ráadásul hangos, pihenni sem lehet mellette. Az itt kapható meleglevegős ventilátor, azonban lenyűgöző formatervezéssel rendelkezik. Mondhatni, hogy dísze lesz a helyiségnek, ahol elhelyezzük. A speciálisan kialakított lapátoknak köszönhetően egyenletesen fogja áramoltatni a hőt a szobában.