Erdő, erdő, erdő…

A magasabb D-vitamin szint csökkenti a rák esélyét

European Sunlight Association – szolárium

Általában aggodalomra ad okot, ha valaki túl sok időt tölt a tűző napon. Azonban az észszerű keretek között történő napozás nem árt a testnek, sőt! A European Sunlight Association szerint a magas D-vitaminszint csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, tehát néha mindenképpen érdemes kimenni a napra. Amennyiben a szintézis a megfelelő módon zajlik, körülbelül 30%-kal csökken a betegség megjelenésének veszélye. Ez igen jelentős eredménynek mondható, tehát érdemes rá odafigyelni.

A vitamin képes javítani a kedélyállapotot, valamint erősíteni az immunrendszert. A European Sunlight Association szerint a nyári időszakban az emberek elegendő mennyiséghez jutnak belőle, azonban télen érdemes a pótlásáról gondoskodni. Néha fel kell keresni egy jó szoláriumot, hiszen ezzel valamilyen szinten javítható a test állapota. A Hollandimpex fontosnak tartja, hogy a barnulás mindig ideális körülmények között történjen. A kabinokban igen gyakran kerül sor csőcserére, ezért hamar elérhető a csokibarna állapot.

A European Sunlight Association szerint nem szabad egyszerre túl sok fénynek sem kitenni a bőrt, mert ez leégéshez vezethet. Az északias típusú embereknek különösen elővigyázatosnak kell lenniük, mert ők nem tűrik jól a napfényt. Létezik az embereknek egy olyan csoportja is, amelyik szinte egyáltalán nem képes barnulni. Ők semmiképpen se szoláriumozzanak, mert az igyekezetük, sajnos, nem fog eredményre vezetni. A European Sunlight Association szerint terhesség idején is kétszer meg kell gondolni, hogy érdemes-e használni a kabint. Ebben az időszakban nagyon érzékeny a bőr, és sokkal intenzívebben reagál a fényre. Bizonyos gyógyszerek fényérzékenységet okoznak, tehát a szedésük ideje alatt nem szabad szoláriumozni.

A bőrbetegségek idején inkább kerülni kell a barnulást. A European Sunlight Association szerint évente minimum egyszer érdemes elmenni a bőrgyógyászhoz az anyajegyek ellenőrzése érdekében. Figyelemmel kell kísérni a színük és a méretük alakulását. Így tehető teljes mértékben biztonságossá a mesterséges barnulás.