Erdő, erdő, erdő…

Magyarországon népszerűek a sertés ételek

Sertés ételek

Sertés ételek

Az ételek igen hosszú listájában, a különböző húsokból készített fogások kiemelkedő helyet foglalnak el. Az egyik leginkább elterjedt, a húsáért tenyésztett haszonállat a sertés, ami vidéken szinte minden háztartásnál megtalálható.

A sertés ételek kimondottan sokak kedvence, ráadásul viszonylag olcsó, sokféleképpen elkészíthető, ugyanis a megfelelő fűszerezéssel fejedelmi fogásokat lehet belőle készíteni. A magyar konyhában elengedhetetlen ez a népszerű hús, mivel számos recept alapját képezi.

Más népekkel ellentétben, a magyar emberek életében kihagyhatatlan esemény a disznótor, amire általában a téli hónapokban, karácsony előtt kerül sor; ez főleg faluhelyen szokás. A sertés húsa igen értékes és tápláló, valamint azért is annyira népszerű, mivel szinte minden részét fel lehet használni. A legfinomabb, a magyar lakta területeken készített sertés ételek között megtalálható a hurka, kolbász, toros káposzta, a paprikás sertéspörkölt, tokány, sült sertésborda, valamint a különféle pecsenyék.