Erdő, erdő, erdő…

A mandulagyulladás otthon is sikeresen gyógyítható

Mandulagyulladás kezelése

Általában baktériumok okozzák ezt a kellemetlen betegséget. A tüszős mandulagyulladás kezelése házilag is történhet. A mandulagyulladás mellé általában magas láz is társul gyerekkorban.

Ilyenkor nyelési nehézségek, a garatban égő érzés jelentkezik. A mandulagyulladás tünetei közé tartozik még ezenkívül a hasfájás, a hőemelkedés, a hidegrázás, a lepedékes nyelv, az orrdugulás, a köhögési inger, a nyirokcsomó-duzzanat a torok környékén. A betegség esetében a kórokozók cseppfertőzés útján, valamint fertőzött tárgyak által jutnak a garatba. A tüszős mandulagyulladás kialakulásakor érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni, mivel legtöbbször antibiotikumos terápia javasolt. Megfelelő ellátással, pihenéssel és sok folyadékbevitellel elég hamar meggyógyulhat.

A gennyes mandulagyulladás vírusfertőzéssel alakulhat ki, ami lepedékes nyelvvel, szájszaggal járhat, sőt, még a nyirokcsomók is megnagyobbodhatnak. Ekkor a gyógyszerek mellett nagyon sok meleg folyadékot kell inni, például mézes teát, leveseket vagy akár forró csokit.