Erdő, erdő, erdő…

Meghitt karácsonyi versek a szeretetről

Karácsonyi versek a szeretetről

Karácsonyi versek a szeretetről

Tény, hogy karácsonykor valóban a szeretetet ünnepeljük és éljük meg, azonban ezt szeretet-töltekezésnek tekinthetjük, hogy egész évben ezzel az ajándékkal a szívünkben tudjunk élni. Az elkövetkező karácsony ünnepén pedig, amikor a karácsonyi versek szeretetről, békéről, jóságról felcsendülnek, újra érezni fogjuk a késztetést arra, hogy feltöltve egész lényünket ezzel a csodálatos erővel, egy alig látható vékony réteget képezzünk magunk köré, és folyamatosan megéljük, megcselekedjük a szeretetet.

A karácsonyi versek a szeretetről szólnak, azt ünneplik, annak elengedhetetlen mivoltáról mesélnek és tanúskodnak. Ilyenkor megnyílnak a szívek és a tekintetek ragyogó fénybe öltöznek. Fület simogató és szívet melengető dalok csendülnek fel és az illatok, a családtagok együttünneplése csak fokozzák a harmóniát.

A készülődés időszakában, midőn a test és a lélek izgatottan várakozik az ünnep beköszöntére, el-elhangzanak a rádióban a karácsonyi versek a szeretetről, és lelkünkbe hatol annak igazsága és fénye. Tudatára ébredünk ilyenkor annak is, hogy karácsonykor a szeretet szavai is szebben csengenek és jobban a szívekbe vésődnek, mint más alkalmakkor.