Erdő, erdő, erdő…

A megszokott vagy a kreatív önéletrajz a célravezetőbb?

Kreatív önéletrajz

Napjainkban már bevett szokássá vált a CV írás. Most már minden munkáltató, első lépésben egy ilyen dokumentumot kér a potenciális ügyféltől, mert így sokkal könnyebb kiszűrni az oda nem illő jelentkezőket. Ezért a jelentkezők feladata első körben az lesz, hogy minél hatásosabbra, kecsegtetőre formálják azt amellett, hogy megtartják a hitelességét.

Sokféle módszert alkalmazhatunk erre vonatkozóan, talán a legcélravezetőbb közülük a kreatív önéletrajz írása. Ha ezt a fajtát választja, akkor lehetőségek egész tárháza nyílik ki Ön előtt és feladata csak az lesz, hogy megtalálja a személyiségéhez legtalálóbbat. Az ilyen kreatív önéletrajz rengeteg előnnyel rendelkezik. Mivel a többi sematizált változat mellett, ezek értelemszerűen kitűnnek, tehát biztosra veheti, hogy megmarad a munkáltató emlékezetében, amikor a többi között észreveszi ezt a feltűnő lapot.

A kérdés már csak az, hogy vajon szimpátiát vagy elutasítást vált ki belőle a kreatív önéletrajzzal való találkozás. Ez nagyon emberfüggő, úgyhogy mielőtt dönt, tartsa szem előtt azt is, hogy milyen beállítottságú cégnek szeretne dolgozni!