Erdő, erdő, erdő…

A mézes pálinka jelentősége télen

Mézes pálinka

Mézes pálinka

A téli hónapok során, sok ember életét megkeseríti a megfázás. Az állandó köhögés és a magas láz rengeteg kellemetlenséget okoz. Segíthet leküzdeni ezeket a tüneteket a mézes pálinka. A pálinka fertőtlenítő hatással rendelkezik, ez közismert tény.

Így segíti az immunrendszert a kórokozók elpusztításában. A méznek pedig, többek között köhögéscsillapító hatása is van. A kettő együtt tehát igen hatékony lehet a kellemetlen tünetek ellen. Persze nemcsak ilyenkor jöhet jól egy pohárka mézes pálinka.

A lágyabb ízek miatt, még azok is szívesen elkortyolnak egy kupicával ebből az aranyszínű italból, akik az erős kisüsti pálinkákat nem szívesen isszák meg. Mézes pálinka könnyen készíthető otthon is, de az üzletekben is be lehet már szerezni.

Ha sajátfőzésű kisüstiből szeretnénk ilyen italt készíteni, akkor érdemesebb a gyengébb minőségűeket feláldozni erre a célra. A méz ugyanis javít az ízén, valamint a színén is. Kellemes aranysárga színben fog pompázni az ízletes ital. A téli hidegben egy pohár mézes pálinka felmelegít és akár a meg is óvhat minket a náthától.