Erdő, erdő, erdő…

Mi a szerepe a védőügyvédnek?

Védőügyvéd

Az élet hozhat váratlan, szomorú, olykor tragikus eseményeket az ember mindennapjaiba. Megtörténhet az is, hogy valakit megvádolnak valamivel, így szükséges a védőügyvéd segítsége. Ennek a személynek a feladata, hogy a büntetőeljárásban a terheltnek, vagy közismertebb nevén, a gyanúsítottnak, vádlottnak, elítéltnek az érdekében eljárjon.

Ez a személy a büntetőjogban jártas kell legyen, hogy szakszerűen és törvényesen tudja képviselni a terhelt érdekeit. Nem kérdés tehát, hogy a védőügyvéd szerepe kulcsfontosságú egy büntetőjogi per során. Amennyiben ilyen ügyvédre van valakinek szüksége, az forduljon a Vidákovics Ügyvédi Iroda tapasztalt és határozott szakembereihez!

Ennek a személynek több feladata van egy eljárás során, mint a kapcsolatfelvétel, a védekezési eszközök használata, a felvilágosítás és a bizonyítási indítványok megtétele. A védőügyvéd olyan személy kell legyen, akiben a terhelt teljes mértékben megbízik, ugyanakkor fontos tudni, hogy számára az a kedvező helyzet, ha ő maga veszi fel a kapcsolatot vele.