Erdő, erdő, erdő…

Miben rejlik a zajszűrős fejhallgató előnye?

Zajszűrős fejhallgató

Egyre többet lehet arról hallani, hogy a jó öreg, sokak által nagyon megszokott 3,5 milliméteres jack csatlakozó napjai meg vannak számlálva a smart telefonok esetében.

Azonban nem kell azt hinni, hogy a telefon és a zajszűrős fejhallgató kapcsolata megszűnik ezzel. Azért sem, mert az aktív zajszűrés megoldás, tehát az ANC (active noise cancellation rövidítés) elsődlegesen a Bluetooth-képes hangkeltőknél jelenik meg, de vezetékes kellékeknél is előfordul. Többek között a Huawei és a TDK kínál vezetékes, de aktív zajszűrésre képes lehetőségeket. Miért is olyan nagy durranás a zajszűrős fejhallgató és miért választják ezt azok, akik tudják, hogy ez jelenti a filmek, zeneszámok, játékok hallgatásának legjobb módját? Egyértelmű!

A technológia lényege, hogy a zajszűrős fejhallgató szerkezetbe beépített mikrofon mintavételezi a környezeti zajokat, és azokat ellentétes hanghullámmal oltja ki. Egyébként ez a megoldás a 80-as évek közepén lett kifejlesztve a ma is sikeres Bose cég által. Természetesen a vállalat a mai napig uralja a piacot ebben a kategóriában.